Shutterstock / Alexandru Nika

Shutterstock / Alexandru Nika

PVV overweegt dierwaardige behandeling stemvee

Moeten we stemvee meer dierwaardig behandelen? De PVV is, als grootste partij van Nederland, de partij van het stemvee. Hoewel de PVV zich het liefst afzijdig houdt in ethische discussies, overweegt de partij wel degelijk om stemvee beter te behandelen.

“Kijk hoe de verkiezingen in Nederland te werk gaan”, zegt PVV-kamerlid Dion Graus. “Stemvee wordt in lange rijen opgesteld en vervolgens kleine hokjes ingeleid van soms minder dan één vierkante meter. Het proces is zo gestroomlijnd, zo fabrieksmatig dat het in alle opzichten onwaardig is.”

“Niemand kiest voor een leven als stemvee”, vervolgt Graus. “Waarom zou, ik zeg maar wat, Robbie Dreesens van nét 18 niet gewoon op een enigszins dierwaardige manier behandeld mogen worden? Of Piet Smeets van 72. Wij hebben er zelf ook baat bij als stemvee langer meegaat dan één verkiezing.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *