NOS

NOS

Complotdenker beweert dat Visma-helm plat is

Wielerploeg Visma-Lease a bike verraste deze week met een nieuwe tijdrithelm. Het nieuwe model zorgde voor veel commentaar op sociale media. Waar velen de helm erg groot en bolvormig vinden, beweren veel complotdenkers dat de helm plat is.

“De beelden op televisie kunnen vertekend lijken. Als ik vanaf hier kijk lijkt hij gewoon plat. Ik zie geen kromming aan het einde”, zegt complotdenker Henk op X. “Verder geloof ik ook niet in de wetenschap van windtunnels. Een platte helm houdt veel minder wind tegen toch? Iedereen kan wel zeggen dat ie bolvormig is, maar ik denk dat de helm plat is.”

Ploegleider Merijn Zeeman verzekert ons degevraagd dat het verhaal dat de helm plat zou zijn volstrekte nonsens is: “Aristoteles heeft tweeduizend jaar geleden al aangetoond dat de Visma-helm half rond met trapeziumvormige kenmerken is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *