Shutterstock / Nadezda Murmakova / Sarah2

Shutterstock / Nadezda Murmakova / Sarah2

Leuk die otters, maar wacht maar tot ze een schaap doodbijten

De opkomst van de otter is groot nieuws. Biologen, boswachters en andere natuurliefhebbers zijn in vervoering door de terugkeer van de schattige knager. Maar er zijn dan ook nog geen gevallen bekend van otters die schapen doodbijten.

“Dan wordt het inderdaad wel een heel ander verhaal ja”, moppert schapenboer Juul van Boterdonk voorbarig. “Allemaal leuk en aardig die otters hoor, hartstikke schattig ook met die geniepige oortjes en guitige snorharen, maar als ze die moordlustige tanden in mijn schapen gaan zetten, dan is de lol er voor mij gauw af.”

Van Boterdonk vindt alvast dat de media een grote rol speelt in de beeldvorming rond het dier dat vooralsnog geen schaap heeft durven aanraken en vindt dat de politiek meer moet doen om zijn schapen te beschermen, mocht het zover komen dat de otter een gewetenloze moordmachine blijkt. “Mijn dieren zijn dan kansloos he. Kan ik wel een dure omheining gaan neerzetten, maar daar kruipen die kleine klootzakjes zo doorheen. En het zal dan ongetwijfeld niet mogen, maar als ik er een in de buurt bij mijn schapen zie, dan jaag ik hem gewoon een kogel door zijn kop.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Breek me de bek niet open! Tot er bewijs is dat otters NIET tegen de bladen aanvliegen, moeten we er gewoon vanuitgaan dat ze het wel doen. Maar dat geldt ook voor schapen.