Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Constructieve Wilders bereid te praten over beleid waar ook zonder PVV ruime meerderheid voor is

Geert Wilders laat zich in de kabinetsformatie van zijn constructieve kant zien. De PVV-leider is bereid te praten over beleid waar ook zonder de steun van zijn fractie een ruime meerderheid voor is.

Militaire steun aan Oekraïne, reeds gesteund door 102 van de 150 zetels in de Tweede Kamer, inclusief VVD, NSC en BBB, is niet langer taboe voor Wilders. Hij hoopt dat de andere formerende partijen nu ook 'een beweging maken'. "Tot nu toe zijn wij de enige. Het zou goed zijn als anderen ons ook tegemoet komen."

Ook op andere terreinen heeft Wilders namelijk al water bij de wijn gedaan. Zo is hij bereid de rechtsstaat overeind te houden, eveneens een wens van een zeer ruime Kamermeerderheid. "Maar daar moet op een gegeven moment wel iets tegenover staan. Wij kunnen niet de enige zijn die over onze schaduw heen stapt."

VVD-leider Dilan Yeşilgöz begrijpt de wens van Wilders: "Daarom zeg ik tegen hem: de VVD is bereid om streng migratiebeleid te steunen. Dat is een belangrijke wens van de PVV."

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *