Shutterstock / Ground Picture

Shutterstock / Ground Picture

Amateur die niet meer kan voetballen door blessure kon dat daarvoor ook al niet

De 25-jarige Mike uit Rotterdam heeft met pijn in het hart besloten om zijn carrière bij O.V.V. ‘67 te beëindigen vanwege een knieblessure. Er is geen groot sporter verloren gegaan.

Mike begon zijn amateurcarrière vijftien jaar geleden in de F11 en bouwde de jaren erna verder aan een reeks matige seizoenen. Mike’s hoogtijdagen waren in seizoen 2014/2015, toen hij de JO17-3 van O.V.V. als linksback naar een tweede plaats van de vijfde klasse loodste.

Waar zijn passes met rechts regelmatig nog ‘best oké' waren, kon hij met zijn linkerbeen ‘amper lopen’. Zijn conditie was oké, als hij zich de avond van tevoren in de kroeg een beetje had ingehouden. Dat hij vaak de bal verloor omdat hij regelmatig tevergeefs probeerde een schaar te maken was een ontwikkelpuntje, zo erkende ook Mike.

Zijn teamgenoten zijn enigszins verdrietig. “Tja, jammer, vooral voor hem. Hij was regelmatig aanwezig. Maar ik bekijk het liever positief: we hadden ook een van onze betere spelers kunnen verliezen”, aldus de aanvoerder.

Mike wil trainer worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *