Wadden verdwijnen door klimaatverandering, volgend jaar toch maar weer naar Bali cover

Wadden verdwijnen door klimaatverandering, volgend jaar toch maar weer naar Bali cover

Wadden verdwijnen door klimaatverandering, volgend jaar toch maar weer naar Bali

Jop Pieters (56) en zijn vrouw Heleen (52) uit Deventer balen dat de natuur van de Waddenzee verdwijnt. Noodgedwongen zoeken ze daarom naar andere vakantiebestemmingen.
“Ik heb goede herinneringen aan de Waddeneilanden”, vertelt Jop. “Vroeger gingen we vaak met het gezin met de caravan naar Texel, overdag schelpen zoeken op het strand en dan ’s avonds lekker de barbecue aan. Maar je ziet dat het strand kaler wordt. Zo jammer.”

Heleen vult aan: “Het bijzondere aan de Waddeneilanden is dat het dichtbij huis toch voelt of je even in het buitenland bent. Ook qua temperatuur de laatste jaren. Afgelopen september was het nog bijna 30 graden op Texel, heerlijk!”
“Maar wat Jop zegt klopt hoor”, zegt ze, nu iets ernstiger. “Het is zonde dat de natuur er verdwijnt. Je zou denken dat die zich wel aanpast aan het klimaat, maar niet dus. Nou ja, dan passen wij ons wel aan” zegt ze terwijl ze een aantal vroegboekdeals naar Bali laat zien op haar laptop. “Prachtig he, die ongerepte natuur, waar vind je dat nog? De kids gingen vorig zomers naar camping Appelhof op Terschelling maar die nemen we nu ook lekker mee. Wel gezellig ook dat veel andere Nederlanders er ook op vakantie gaan. Het voelt dan toch een beetje als ‘ons’ eiland, haha.”

Jop vult haar aan: “Het is jammer dat je er zolang voor in een vliegtuig moet zitten. Maar we hebben het er voor over. We zijn immers echte natuurmensen.”
 “Natuurlijk maak ik me ook wel zorgen. Op Bali zie je ook dat de natuur het zwaar heeft en verdwijnt. Daarom willen we er snel heen. Voor je het weet ben je te laat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *