RTL / Humberto

RTL / Humberto

Omtzigt: ‘Breed extraparlementair je ne sais quoi-zakenkabinet in 1919 in Finland ook geslaagd’

Hoewel NSC gisteren heeft aangegeven uit deze gespreksronde te stappen, verwacht Pieter Omtzigt niet dat de formatie nu onnodig ingewikkeld hoeft te zijn. Bij de talkshow Humberto gaf hij gisteravond aan dat dé oplossing volgens hem allang duidelijk is: “Een breed extraparlementair je ne sais quoi-zakenkabinet is in 1919 in Finland ook gewoon geslaagd, hoor.”

“Veel mensen zullen nu wel weer allerlei beren op de weg zien, maar het is overduidelijk dat het prima kan werken. Juho Kusti Paasikivi heeft zich hier naderhand trouwens ook nog lovend over uitgelaten, ik begrijp niet waarom niemand het daarover heeft. Een breed extraparlementair je ne sais quoi-zakenkabinet staat er eigenlijk al, je hoeft het alleen maar in te vullen. Piece of cake.”

Joop van den Ende liet in de talkshow direct weten het roerend met Omtzigt eens te zijn.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *