Bron NOS

Bron NOS

Omtzigt trekt zich terug, begint mogelijk eigen formatie

Pieter Omtzigt trekt zich terug uit de huidige kabinetsformatie. Bronnen in Den Haag melden dat hij overweegt een eigen formatie te beginnen.

“Het was al langer duidelijk dat de gesprekken van Omtzigt met de andere onderhandelaars stroef verliepen", zegt journalist Inge Lengton van de Telegraaf. "Dat ze uit elkaar gaan is dan ook geen verrassing. De grote vraag is nu of Omtzigt voor zichzelf begint."

Als Omtzigt zelf een informateur aanwijst, zou dat het politieke landschap op zijn kop zetten. Hij is goed voor zo'n twintig zetels, weten politiek analisten. Het scenario dat hij zich bij een andere formatie aansluit, lijkt niet realistisch.

Zelf doet Omtzigt er het zwijgen toe. Volgens mensen om hem heen twijfelt hij nog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *