Shutterstock / Bork

Shutterstock / Bork

Deadline Day-liveblog: curling

Dit is dé Deadline Day-liveblog van 1 februari. Hier houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in buiten- en vooral binnenland. Updates ontvangen op je telefoon? Helaas, die functie kunnen wij niet aanbieden.

09:41 Dit zieke curlingteam kun je maken van spelers wiens contract afloopt. Wie pikt ze op?!

– Tiesj van de Velden (België)
– Evert van Amerongen (Nederland)
– Bert Neeskens (Nederland)
– Olivier Haspelt (Limburg)

10:43 De kogel is door de kerk! Guiliano van Stierendonk verkast naar Zweden! De 33-jarige skip heeft voor 5 jaar getekend bij Sundbybergs Curlingklubb. Helaas konden we geen reactie krijgen van de Zweedse curlingclub, aangezien er niemand Engels spreekt.

11:58 Er is een akkoord gesloten! Na intensieve gesprekken heeft Albert Karringen zijn contract voor 7 jaar verlengd bij IJsbaan Middelburg. De 54-jarige Terneuzenaar gaat slechts 125 euro contributie per maand betalen.

12:21 IWISR raakt ook Rini Beumkes kwijt. Beumkes kwam bij zijn club maar weinig aan vegen toe en wordt voor drie jaar verhuurd met een verplichte optie tot koop van 26 miljoen. Onduidelijk is welke club in godsnaam heeft ingestemd met deze constructie.

13:37 Leon Bosma heeft zojuist de medische keuring doorstaan bij SilverDome Ice. Er is artrose, astma en lekkende hartkleppen geconstateerd, maar dit zal zijn functioneren bij de nieuwe club niet in de weg staan.

14:13 Here we go! Volgens sportjournalist Fabries Roorda gaat Suzanne Gilze de overstap maken van Ireen Wüst Ice Skating Rink (IWISR) naar Stichting DongenIce. IWISR ontvangt drie tientjes voor de overstap van Gilze naar de curlingclub uit Dongen en heeft daarnaast ook een doorverkooppercentage van 15% bedongen.

15:00 Claudia van Eben en Sports en Event Center The Scheg zijn niet tot een overeenstemming gekomen. Van Eben zou naast een behoorlijk salaris ook een persoonlijke parkeerplek hebben geëist, iets wat The Scheg met haar krappe parkeerplaats niet kon bieden.

15:58 Curling Club Utrecht (CCU) is al een tijdje op zoek naar een ervaren skipper. Twan Smits wordt gezien als de perfecte kandidaat en er zouden al gesprekken hebben plaatsgevonden. Volgens de zaakwaarnemer van Smits ‘ligt de steen bij CCU’. Kunnen zij vanavond nog tot een akkoord komen?

17:00 Tot zover dit transferblog! De transferperiode loopt nog door tot 23:59, maar ik krijg maar tot 17:00 betaald en mijn vrouw heeft stoofvlees gemaakt. Bedankt voor het volgen van ons blog en tot volgend jaar.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *