Shutterstock / romul 014

Shutterstock / romul 014

We belden met onze transfer-outsider Wilco Hopjes over Deadline Day

‘Ik zit er niet goed in, maar iets met Giménez?’

Morgen is het Deadline Day, de laatste dag waarop de winterse transferperiode geopend is. Wij blikken alvast vooruit met onze transfer-outsider Wilco Hopjes, die helemaal niets weet van de transfermarkt en geen enkele scoop of primeur heeft. Als iemand ver van het vuur zit, is hij het wel.

“God, ja, jeetje jongens, hier overvallen jullie me een beetje mee”, begint Hopjes. “Ik zou het niet weten. Ik zit er niet goed in, maar misschien iets met Giménez? Dat is die jongen van Feyenoord toch, die is wel goed, of niet? In dat geval denk ik dat hij wellicht wel een mooie transfer kan gaan maken, maar pin me er niet op vast.”

Hopjes zegt voornemens te zijn om donderdag “misschien wel een keertje op X te gaan kijken, maar niet speciaal voor die transfers ofzo.” Hij benadrukt nog maar eens zelf geen inside information te hebben. Als we hem vragen naar zijn verwachtingen kijkt hij ons glazig aan en vraagt hij of hij hier echt op moet antwoorden. “Ja nouja, ik hoorde van de week twee collega’s praten over ene Dries Noppert, kan dat? Dries, of Andries? Is dat een voetballer? Nouja, misschien dat daar nog wat mee gaat gebeuren? Ik roep ook maar wat hoor.”

Voor wie Hopjes graag wil volgen op Deadline Day: zijn X-naam is @HuplaHopjesvla en hij zit tegenwoordig ook op Threads waar hij af en toe een draadje post over de wolf in Nederland.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *