Studio Speld: Casper Steenbergen / AVRO-TROS: DNA Onbekend & Proshots

Studio Speld: Casper Steenbergen / AVRO-TROS: DNA Onbekend & Proshots

Andries Noppert wil in ‘DNA Onbekend’ weten of hij familie is van de Andries Noppert uit Qatar

In een nieuwe aflevering van ‘DNA Onbekend’ gaat het programma onderzoeken of de 29-jarige Andries Noppert uit het Friese Joure familie is van de Andries Noppert uit Qatar. Andries zelf ziet veel gelijkenissen en denkt dat het familie moet zijn, maar anderen twijfelen. Een DNA-test moet voor eens en altijd uitsluitsel geven.

“Ik denk dat ik familie ben van hem. Hoe dat kan? Geen idee. Het is een gevoel. Een soort familieband die alleen wij kunnen voelen”, zegt Andries Noppert. “Ik hoop dat een DNA-test dit kan bevestigen, zodat we hierna bij elkaar kunnen komen en de rest van ons leven samen kunnen blijven.”

Op social media twijfelen mensen. “Die gast in Qatar is zo’n ander persoon, dat kan geen familie zijn.” En sceptici kregen uiteindelijk gelijk. Presentatrice Marlijn Weerdenburg kwam via een brief uiteindelijk met het verlossende woord: “Geen match.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zal voor de Friese Andries Noppert net zo’n grote teleurstelling zijn geweest, als de mededeling welke Marlijn bij mij uitsprak, ná het (NIET PLAATSDEVONDEN) DNA-onderzoek naar mijn biologische tweelingbroer Klaas (vernoemd naar mijn moeder Clasina). Het bleek, dat ik op 13 december 1937 als enige de ‘uitgang’ van mijn moeder had verlaten. Wat verder uit die uitgang kwam heeft met nog bekeken, maar zat niemand in.

Reageer