Shutterstock / Dmytro Zinkevych

Shutterstock / Dmytro Zinkevych

Joop Jullema, de man die de vervormde stem in anonieme interviews inspreekt, op zoek naar opvolger

Gezocht naar iemand die zijn karakteristieke stemgeluid kan nabootsen

Joop Jullema (74), de man die duizenden keren de vervormde stem in anonieme interviews insprak, gaat stoppen met zijn werkzaamheden. Zijn karakteristieke en onvergetelijke stemgeluid was te horen in talloze journaals en televisieprogramma’s, maar nu zoekt hij een opvolger.

Jullema werd geboren in Utrecht, waar hij al op jonge leeftijd opviel met zijn zware en trage stemgeluid. Hij begon als voice-over voor commercials, maar veel bedrijven vonden zijn stem “te grimmig” om reclame te maken. Daarna ging hij de stemmen van misdadigers, anonieme getuigen en slachtoffers inspreken in televisieprogramma’s. Nu hij gaat stoppen, zoekt hij iemand die het stokje over wil nemen. “Maar dat zal niet makkelijk worden”, vertelt hij met zijn kenmerkende blikkerige en diepe stem. Zijn laatste optreden is volgende maand in Opsporing Verzocht.

In de zoektocht naar een vervanger wordt er op dit moment een wedstrijd georganiseerd. Mensen kunnen zich tot en met eind februari aanmelden door een korte motivatiebrief en een gespreksopname in te sturen naar [email protected].

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *