Shutterstock

Shutterstock

Veel kebabzaken failliet door Dry January

‘Maakt meer kapot dan je lief is’

Dry January is goed voor de gezondheid van velen, maar helaas niet voor iedereen. De drooglegging heeft er voor gezorgd dat er deze maand in Nederland minstens 128 döner kebab-vestigingen failliet zijn gegaan. De Nachteporter ging langs bij een van hen om te horen waar het precies mis ging.

“Het is een drama meneer”, zegt Ramses, de uitbater van kebabzaak Döner-Queen. “Onze vaste klanten van 3.00 u ‘s ochtends blijven weg. Bennie kwam altijd om 3.30 u nog even twee kapsalons en een Ayrannetje scoren, en nu blijft hij gewoon thuis. Luie man!”

Ook bij Döner Plaza in IJmuiden ging het mis. “We hoopten februari nog net te halen, maar helaas.”

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *