Jochem

Jochem

Schokkend: kleine pakjes havermelk al vroeg na geboorte weggehaald bij moederpak

Een schokkende onthulling uit de havermelkwereld: kleine pakjes havermelk worden al vroeg na de geboorte weggehaald bij het moederpak. Dat blijkt uit een langdurig onderzoek van stichting Wakker Plant.

“Ze worden op de wereld gezet, ze blijven misschien een weekje bij hun moederpak en dan zijn ze al rijp voor de consumptie. Ze krijgen geen enkele kans om een leven, laat staan een band met hun ouderpakken op te bouwen. Onmenselijk”, vindt Natasja Wiebinga van Wakker Plant.

Veel supermarkten erkennen dat havermelkjongen niet het leven krijgen dat je ze zou gunnen, maar dat er in Nederland nu eenmaal heel veel vraag naar is. Supermarktmanager Chiel: “Zo is nu eenmaal de voedselketen.”

Oatly havermelk wordt geproduceerd zonder het scheiden van kalf en moederkoe na dag 1. Toch raadt Oatly aan om minimaal twee pakken havermelk te kopen om hechtingsproblemen bij havermelkjongen te voorkomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *