Shutterstock / Andrew Cline

Shutterstock / Andrew Cline

DeSantis spreekt steun uit aan Trump, Trump daalt direct in peilingen

Een domper voor Donald Trump: Ron DeSantis haakt af in de presidentsverkiezingen en heeft meteen daarna zijn steun uitgesproken aan de Republikeinse oud-president. Trump is daarop direct flink gedaald in de peilingen en ziet Nikki Haley naderen. Is dit dan dé gamechanger waar iedereen op wachtte?

“In de peilingen van FiveThirtyEight is Trump in diverse staten gekelderd na de boodschap van DeSantis”, zegt Amerika-deskundige Laila Frank. “DeSantis is een soort omgekeerde koning Midas: alles wat hij aanraakt verlaagt in waarde. Trump moet van goeden huize komen om deze negatieve spiraal te doorbreken, maar dat zal niet makkelijk zijn. Als je als Republikein eenmaal geassocieerd wordt met DeSantis, is het heel lastig om het vertrouwen van de kiezers weer terug te winnen. Dat DeSantis in deze fase al zijn steun uitspreekt, stuwt Haley in ieder geval richting polepositie.”

Trump weigert de steun van DeSantis vooralsnog te erkennen.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pailings: let me not laugh!! These are all fake pailings. And if they are not fake, then they are stolen.
Rudy Guliani is now looking for better pailings and will the sue the Speld for this fake message. See you in all court.

Reageer