PRO SHOTS / Shane Winsser

PRO SHOTS / Shane Winsser

Voorbeschouwing KNVB-beker: vanavond eerste test voor Hercules

Vanavond zal Hercules het moeten opnemen tegen SC Cambuur in de achtste finales van de KNVB-beker. Ibrahim Afellay is erg benieuwd of de Utrechtse amateurclub zich staande weet te houden tegen het voetbalgeweld van de profs uit Leeuwarden. “Vanavond is de eerste test voor Hercules.”

“VV Berkum, ACV Assen, Scheveningen, Ajax. Tegen dat soort tegenstanders word je niet echt op de proef gesteld. Het is de vraag of Hercules dat stapje hoger kan zetten tegen een ploeg als Cambuur. Die zijn fit, geven geen onnodige ballen weg en lopen meestal met hun man mee.”

Als Hercules aan het langste eind wil trekken, dan zal het vooral van spits Tim Pieters moeten komen volgens Afellay. “Je ziet gewoon dat die jongen een balletje kan trappen, maar dat is natuurlijk makkelijk praten als je zoveel vrijheid krijgt. Hij zal het vanavond in ieder geval een stuk lastiger krijgen tegen centrale verdedigers Jeremy van Mullem en Leon Bergsma.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *