PRO SHOTS / Toin Damen

PRO SHOTS / Toin Damen

Van der Burg steekt partijleider Yesilgöz keihard dolk in de rug

De Spreidingswet, waar staatssecretaris Eric van der Burg de afgelopen maanden hard voor gestreden heeft, kreeg dinsdag een meerderheid in de Eerste Kamer. Volgende week is de stemming, maar gisteren maakte de VVD-fractie al bekend de wet te steunen. Volgens politiek analisten een keiharde dolk in de rug van partijleider Dilan Yesilgöz.

“Yesilgöz heeft zich sinds eind vorig jaar hard gewerkt om deze wet tegen te houden. Er was in het begin zelfs een motie aangenomen die het behandelen van de wet in de Eerste Kamer tegen zou moeten houden”, zegt politiek verslaggever van RTL Frits Wester. “Het feit dat de wet nu toch is doorgekomen, wordt gezien als verraad van Van der Burg tegen partijleider Yesilgöz. Netjes gezegd niet echt chic te noemen.”

Yesilgöz laat weten te onderzoeken of de wet eventueel toch staatsrechtelijk niet mogelijk is.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *