Youtube:  RunForLife2011

Youtube: RunForLife2011

Ongecensureerde versie piepjestest uitgelekt

Menig middelbare scholier kijkt er elk jaar weer als een berg tegenop: de piepjestest. Vandaag is duidelijk geworden dat de kenmerkende scherpe tonen uit de conditietest ook een verhullende functie hebben, want er is een ongecensureerde variant van de piepjestest uitgelekt. In deze originele versie is er geen piep te bekennen, maar worden deelnemers op allerlei manieren voor rotte vis uitgemaakt.

Dat is even wennen, zo ook voor leerlingen van het Rembrandt College in Schagen. Waar er normaal een piep door de gymzaal galmt, horen ze nu boodschappen als ‘ren door met je bafbek’ en ‘trap 2,5 kankerhoeren’. De meningen over deze versie zijn dan ook verdeeld. Zo laat een leerling weten dat hij ‘er wel lekker op ging’ toen er door de speakers klonk ‘dit stelt nog niks voor, slappeling’. Een andere leerling is daarentegen huilend de gymzaal uitgerend.

De nieuwe opzet van de conditietest, waarin deelnemers continu een afstand rennend moeten afleggen voordat er een beledigende uitspraak klinkt, zorgt ook onder docenten voor uiteenlopende meningen. Voorstanders stellen dat leerlingen voorbereid moeten worden op een ‘wereld die nou eenmaal niet altijd lief voor je is’, tegenstanders zien puur uit pedagogisch oogpunt meer heil in de gecensureerde variant.

De ongecensureerde piepjestest wordt bij trap 1 ingeluid met de mededeling ‘oke sukkels, laat maar eens wat zien’. Het tempo wordt gaandeweg verhoogd en bereikt zijn eind bij trap 21 met de boodschap ‘Jezus anus, als je een paar trappen eerder was gekapt had je ook al een 10 gehaald hoor, nerdje’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *