Studio Speld / Anna-Britt Ruijgers / Shutterstock

Studio Speld / Anna-Britt Ruijgers / Shutterstock

Fractieleiders betrapt op overlopen tijdens overnachting in De Zwaluwenberg

Meerdere fractieleiders zijn vannacht door informateur Ronald Plasterk betrapt op overlopen. Na een gezellige eerste onderhandelingsdag op De Zwaluwenberg, die werd afgesloten met een potje Weerwolven, probeerden politici om bij de kamers van andere partijen te komen. Plasterk heeft de politici erop gewezen dat dit niet de bedoeling is van de bijeenkomst op De Zwaluwenberg: “De afspraak was overdag spelletjes, ’s nachts slapen.”

“Dit is voor mij ook niet leuk, jongens”, zucht een zichtbaar vermoeide Plasterk. “Jullie weten dondersgoed dat we gescheiden slaapkamers hebben. Natuurlijk is het prima als er na het avondeten wat PVV-prominenten op de VVD-slaapkamer gaan zitten om te kletsen, of wat BBB’ers op de NSC-slaapkamer voor wat mij betreft een kussengevecht. Maar bedtijd is bedtijd. Op deze manier zijn jullie overdag niks waard.”

“Het wordt nog een hartstikke lange dag”, vervolgt Plasterk. “Er komt een dropping aan, we gaan levend stratego spelen op het landgoed en we gaan gesprekken voeren over het waarborgen van de democratische rechtsstaat.” Hij begint zich steeds meer te ergeren aan de aanwezige politici, die zich liever bezighouden met overlopen dan met het programma. “Hier heb ik niet voor getekend. Ik dacht: leuk, een paar daagjes Zwaluwenberg. Nou, volgende keer vragen ze maar iemand anders.”

Anonieme bronnen beweren dat het Pieter Omtzigt was die heeft geklikt bij de informateur, omdat hij zich niet welkom voelde op de kamer van Caroline van der Plas. Daar zat Van der Plas met Dilan Yesilgöz op een stapelbed zure matten te eten. De zure matten in kwestie waren volgens aanwezigen meegenomen door Yesilgöz, maar zij gaf desgevraagd haar secondant Sophie Hermans de schuld. De twee betrapte fractieleiders hebben de hele ochtend corvee.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *