PRO SHOTS / Toon Dompeling

PRO SHOTS / Toon Dompeling

Dolend Ajax moet verder zonder chief sports officer

Veel slechter had het seizoen niet kunnen lopen voor Ajax. Zowel sportief als bestuurlijk is van enige structuur weinig sprake. Vandaag werd bekend dat Maurits Hendriks vertrekt, waardoor de dolende club nu ook nog verder moet zonder chief sports officer.

“Ja het is overduidelijk dat het een rommeltje is bij de club. Het is maar weer de vraag hoe ze het gemis van de chief sports officer gaan opvangen. Nieuwe chief sports officers liggen nu eenmaal niet voor het oprapen”, constateert Ajax-watcher Tim van Duijn.

Van Duijn weet dan ook niet of de positie intern overgenomen gaat worden, of dat Ajax iemand van buitenaf gaat halen: “Normaal gesproken kun je ervan uitgaan dat een grote club als Ajax wel een schaduwlijstje heeft liggen met mogelijke nieuwe chief sports officers, maar in de huidige situatie sta ik nergens meer van te kijken.”

Fans zijn bang dat het weer erg lang gaat duren voor het gat is opgevuld. Nadat Overmars vertrok duurde het een eeuwigheid voor er vervanging was geregeld. Bovendien is men zich er in Amsterdam van bewust dat het niet makkelijk is om iemand te vinden die er meteen staat én die weet wat een chief sports officer precies is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *