Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Demissionair kabinet zet uitzendkrachten in om vacatures te vullen

Het demissionaire kabinet moet steeds meer ongebruikelijke stappen nemen om de vertrokken bewindslieden te vervangen. Er dreigt een onhoudbare situatie te ontstaan. Het kabinet heeft nu ook besloten uitzendkrachten in te gaan zetten als er nog meer bestuurlijke plekken gevuld moeten worden.

Demissionair premier Mark Rutte: “We kunnen niet oneindig doorgaan met deze stoelendans. Op een gegeven moment is het tijd om jonge mensen erbij te halen met een frisse blik die een beetje flexibel zijn. Natuurlijk mag je geen nieuwe beleidsvoorstellen doen, maar op de winkel passen is ook een spannende uitdaging.”

Een van de uitzendkrachten die als minister aan de slag is gegaan is Joey (22). De student sporteconomie is namens D66 minister op uitzendbasis van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. “Het was dit of afwassen in een Indonesisch restaurant. Misschien ontdek ik wel dat ik aanleg hebt voor landsbestuur. Of juist dat landsbestuur niet bij me past en dat is ook prima. Ik doet er in ieder geval heel veel ervaring mee op waar ik later ook profijt van ga hebben als ik echt aan het werk ga.”

Een woordvoerder van Randstad ziet geen beren op de weg: “We hebben 200.000 mensen in onze database, dan is er altijd wel iemand geschikt. Ook als de premier zelf naar de NAVO vertrekt, zie ik dat nog wel goedkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is zeker en vast ook nog wel een toeslagouder, die premier kan zijn naast de dagelijkse uitleg over kas flow aan het hele ambtenarebapparatski partij polit bureau. Let wel: Partij voor de Vorm Volledig UItgesloten, kan gewoon bij Verdriet Verders Doen we niet weer aansluiten zoals in 2008 ook al zo was. Vieze fjur buhnepolitiek. U veegt allen miljoenen van hard werkende leute.

Reageer