Standret / shutterstock

Standret / shutterstock

Vriendengroep faket aftellen naar twaalfuurmoment zodat Sjoerd eerder naar huis gaat

Deze vriendengroep weet het goed gemaakt: rond kwart voor tien beginnen ze met aftellen voor middernacht, om zo het nieuwjaarsmoment te faken. “We hopen dat Sjoerd niet oplet en daarna eerder naar huis gaat”, zegt Oscar Breughem, een van Sjoerds vrienden. “We mogen hem wel, maar het gaat altijd pas echt los als hij weg is. TIEN, NEGEN”, gaat hij verder met aftellen.

De rest van de vriendengroep doet mee, en hoewel Sjoerd eerst aarzelend naar de televisie kijkt – Claudia de Breij heeft nog niet eens ‘Mag ik dan bij jou’ afgezongen, begint hij dan toch uit volle borst mee te bleren. “GELUKKIG NIEUWJAAR, JONGENS!“, zegt hij vrolijk.

De rest van de groep kijkt hem verwachtingsvol aan. “Weinig vuurwerk op straat, wel hè.”De rest knikt. “Vuurwerkverbod he”, zeggen ze. “O ja, o ja”, zegt Sjoerd. Hij knikt tevreden en gaat weer zitten, met zijn jas op zijn schoot. Wat gaat hij doen?

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *