Mariusz Bugno / Shutterstock

Mariusz Bugno / Shutterstock

Houthi-rebellen hebben jouw AliExpress-pakketje in handen

De schermutselingen rond de Rode Zee en het Suezkanaal klinken misschien wat abstract, maar toch hebben ze verrassend genoeg een direct effect op jouw leven: de Houthi-rebellen uit Jemen hebben namelijk jouw AliExpress-pakketje in handen. Volgens hoogleraar Internationale Betrekkingen Bert Bokhoven hadden de rebellen het specifiek gemunt op de citruspers die jij voor een spotprijsje bij de Chinese webgigant hebt gekocht.

“Dit conflict een ver-van-je-bedshow? Dacht het niet”, stelt Bokhoven. “Leg mij dan maar uit waarom die rebellen nu met een versgeperst glas jus d’orange in de handen staan. Je denkt misschien dat je niks te maken hebt met die Houthi-rebellen die verschillende schepen aanvallen, maar waarom beschikken zij dan nu over een citruspers met links- en rechtsdraaiende perskegels voor een extra hoge sapopbrengst?”

Bokhoven sluit niet uit dat je in de toekomst nog vaker met het conflict bezig zal zijn. “Niet per se omdat het je zo interesseert, maar meer omdat er nog een paar andere pakketjes van je op die schepen liggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *