Studio Speld / Lisanne Vegt & Shutterstock

Studio Speld / Lisanne Vegt & Shutterstock

Bij 100% NL worden de presentatoren deze week opgesloten in een viskraam in Monnickendam

Waar drie presentatoren van 3FM deze week zijn opgesloten in Het Glazen Huis en de radio-dj's van Qmusic in een escape room vastzitten, doet 100% NL het helemaal anders. Verschillende presentatoren van het radiostation worden op dit moment zeven dagen lang opgesloten in een viskraam in Monnickendam. Het hoe en waarom is niet helemaal duidelijk, maar het levert in ieder geval memorabele momenten op.

100% NL-dj Tino van Zepen staat net met zijn handen in een makreelsalade als we hem spreken. “Het is niet makkelijk om een paar kibbelingetjes, een lekkerbek en een haring af te rekenen terwijl je ondertussen de nieuwe plaat van Gerard Joling moet aankondigen”, zegt hij. “Ik heb eigenlijk ook geen idee waarom we hier deze week staan, volgens mij was het voor een goed doel? Ik denk dat we geld ophalen voor palingvissers hier uit de provincie Noord-Holland, maar pin me daar niet op vast.”

Ook dj Jan Scholmen weet niet precies waarom hij vandaag in de viskraam is opgesloten (“zamelen we geen geld in voor kinderen uit Enkhuizen?”), maar weet wel dat het bijzondere radio oplevert. “Gisteren heb ik m’n draagbare microfoon in een bak gamba’s laten vallen. En net riep Hennie, de eigenares van deze tent, dat een vaste klant 'de tering' mag krijgen. Dat is niet helemaal de hartverwarmende content waar we op hopen, maar het zal wel goed voor de luistercijfers zijn.”

Van Zepen is ondertussen in een discussie verzeild geraakt met een klant die een verse makreel en “een nummer van Coldplay” wil aanvragen. “Volgend jaar doen we ook zo’n escape room hoor”, verzucht hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *