Hardcore never dies

Hardcore never dies

Onderzoek: in de jaren ‘90 streefde groep Rotterdammers naar 10.000 stappen per half uur

Uit recentelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat in de jaren ‘90 Rotterdammers het best scoorden op hun stappenteller. Zo was er een groep in de stad die heel erg hun best deden om 10.000 stappen per half uur te maken.

Historisch antropoloog Teun Kwallemans is zeer verheugd met de bevindingen uit dit onderzoek. “Dit schetst een mooi beeld van hoe de Rotterdammer vroeger leefde – en in wat voor omstandigheden. Zo zien we dat deze mensen tijdens het behalen van het hoge stappenaantal een ongekend hoge hartslag hadden, soms wel tot 180 slagen per minuut! Daarnaast zijn er bijzonder veel ontblote bovenlichamen en zonnebrillen waargenomen, waardoor je kunt concluderen dat het vroeger erg warm was in de Havenstad. ”

Bij dit soort onderzoek valt nooit met 100% zekerheid te zeggen waarom mensen zich op een bepaalde wijze gedroegen. Zo wordt bijvoorbeeld wel duidelijk dat deze groep bovengemiddeld veel rondjes liep, maar waarom ze dat deden weet Kwallemans nog niet. “Haast alsof ze hoopten bij elk rondje weer iets anders mee te maken.”

De nieuwe film Hardcore Never Dies is nu te zien op Amazon Prime Video.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even serieus… ze proberen nu mensen die hardcore mensen grappig vinden te overtuigen om een film over hardcore te gaan streamen? En zit daar een soort business case achter of is het puur om een weddenschap te winnen dat meer dan 100 mensen die film gaan zien?

Reageer