Galina Zhigalova / shutterstock

Galina Zhigalova / shutterstock

Kale man wordt steeds vaker op straat gevraagd of hij even wil gaan hakken

Het overkomt Kees uit Purmerend steeds vaker. Op straat gevraagd worden ‘of hij even wil gaan hakken’. Het gebeurt vooral de laatste tijd erg veel. Volgens hem komt het doordat de gabbertijd weer een opleving krijgt.

“Hakken?”, zegt Kees met gefronste wenkbrauwen. “Wat moet ik hakken? Bomen? Wortels? Ik begrijp u niet, ben ik bang.” Zo reageert hij steevast. De voorbijganger die hem aansprak, gelooft er niks van. “Je mag dan wel loafers aan hebben, maar dat verhult je kale hoofd niet. Al helemaal niet op straat in Rotterdam. Doe niet zo flauw. Waarom kan je niet gewoon even voor me hakken?”

Voor Kees is dit nieuw. Terwijl hij in de jaren 80 nog een flinke haardos op zijn hoofd droeg, is hij sinds 2004 aan het kalen. “Niet eerder werd ik daardoor gezien als een subgroep en anders behandeld.”

De nieuwe film Hardcore Never Dies is nu te zien op Amazon Prime Video.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *