Shutterstock / New Africa

Shutterstock / New Africa

Huisbaas gelooft foto’s van huurder met daarop schimmelplekken niet: ‘Er zit gewoon een vieze vlek op je camera’

De 35-jarige Ellen uit Leiden heeft sinds kort last van schimmels in haar huurwoning. Ze wil dit graag laten verwijderen en stuurt daarom een aantal foto’s ervan naar haar huisbaas. Tot haar grote verbazing gelooft hij het alleen niet: “Er zitten gewoon vieze vlekken op je camera.”

“Volgens mij moet je je camera gewoon even laten reinigen. Ik tel dit gesprek trouwens wel op bij je huur, als advieskosten”, laat de huisbaas weten. Als Ellen daarna vertelt dat ze ook last heeft van een lekkage, heeft haar huisbaas wederom een antwoord klaar. “Misschien heb je een keer wat thee gemorst? Ik weet het niet hoor, dit ziet er niet uit als een lekkage. Bovendien: als je binnen kaplaarzen draagt merk je er niks van. Dit valt trouwens onder de consultatiekosten. Ja, die mag ik rekenen, kijk maar op bladzijde 14 van je huurcontract.”

Ellen, die inmiddels 360 euro armer is, besluit om haar klachten over het kapotte raam nog maar even voor zich te houden.

Potentiële conflicten liggen altijd op de loer. Daarom is een rechtsbijstandverzekering bij ARAG erg handig en vaak financieel voordelig. Met ARAG kan je op het recht vertrouwen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *