PRO SHOTS / Toin Damen & Shutterstock / Orange Pictures

PRO SHOTS / Toin Damen & Shutterstock / Orange Pictures

RKC-Ajax: beide teams ongewijzigd, Maurice Steijn terug op de bank als trainer

Vanavond spelen RKC en Ajax het restant van hun eerder stilgelegde wedstrijd uit. De regels schrijven voor dat beide teams het duel ongewijzigd hervatten, dus moet ook voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn van de KNVB weer plaatsnemen op de bank. Steijn noemt het “ongemakkelijk”, maar is vastberaden om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

“Voor mij is dit ook een fijne manier om mezelf weer eens te laten zien”, zegt de oud-trainer van Ajax. “Ik heb er anderhalve maand over kunnen nadenken, en ben er nu definitief uit: we gaan lekker opportunistisch spelen. Ik wil dat we tien minuten lang vol gaan aanvallen, geen gezeik met tikkies terug of restverdediging”, aldus Steijn. De Hagenees kampt wel met een paar tegenvallers: zo is Silvano Vos geblesseerd en heeft Kenneth Taylor van de KNVB zijn vormcrisis weer terug moeten nemen voor deze wedstrijd.

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief de beste artikelen van De Speld Sport uit 2023. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *