NOS

NOS

Van der Plas snapt niet dat Israël en Hamas niet gewoon met haar om de tafel gaan

‘Je bent het je volk gewoon verschuldigd’

BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas doet een dringend beroep op de leiders van de strijdende partijen in Gaza om met haar om de tafel te gaan. “Het is eigenlijk bizar dat ze niet eens met elkaar praten. Je bent dat je volk gewoon verschuldigd”, is Van der Plas verontwaardigd.

Van der Plas: “Je kunt dit niet verkopen aan je achterban en aan al die mensen die zich zorgen maken. De burgers van Israël en Palestina hebben zich duidelijk uitgesproken: wij willen dit niet meer. Het is gewoon onbeschoft als je dan rücksichtslos weer ten strijde trekt zonder ook maar gesproken hebben met de tegenpartij en de BBB.”

Van der Plas vindt het ‘niet meer dan logisch’ dat Hamas, Israël en de BBB als eerste gaan proberen om tot duidelijke afspraken te komen. “Desnoods maken we eers een kerndocument waarin we wat vage dingen afspreken, maar ga in ieder geval met elkaar in gesprek. En met Caroline van der Plas.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *