David Tadevosian/Shutterstock

David Tadevosian/Shutterstock

Chef-kok wil niet horen hoe ganzen vetgemest worden: ‘Erg onsmakelijk voor ons als chic restaurant’

Er is langer kritiek op de manier hoe foie gras tot stand komt: er is namelijk sprake van extreem dierenleed bij ganzen en eenden. Dierenwelzijnorganisaties proberen het probleem aandacht te geven, maar veel chef-koks willen er niets van weten. “Het is erg onsmakelijk voor ons als chic restaurant om mensen te vertellen dat de dieren dagelijks een stalen buis in hun strot geduwd krijgen. Dat gaat er zo gruwelijk aan toe, niemand staat erop te wachten om daarover te horen.”

“Mensen komen hier om lekker te genieten van de beste delicatessen die wij hen voorschotelen. Dan gaat het om smaak en ervaring op dat moment, en daar passen geen onsmakelijke verhalen bij over ganzen die tegen hun wil in vetgemest worden”, zegt de chef-kok van sterrenrestaurant Joie de Vivre geërgerd. “Ik zag zelfs laatst wat beelden van hoe die buizen dan in kelen van ganzen worden gestopt. Daarbij werden zelfs de slokdarmen van de ganzen geperforeerd! Stel je voor dat onze klanten dat te zien krijgen voor, tijdens of zelfs na het eten. Schandalig.”

Foie gras is dierenleed. Wakker Dier ontwikkelde het Ganzenleverbord om onder de aandacht te brengen dat het onacceptabel is dat foie gras nog steeds in Nederland wordt verkocht. Bekijk het Ganzenleverbord hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar is de satire? Voorzetje voor volgende keer: fois gras koks kijken graag naar kneiterharde pr0n waar slokdarmen uitgerekt worden. Dan een verhaaltje eromheen dat je als vrouw dus klasse toont door fois gras te eten en aan te geven: uitgerekte slokdarmen, inclusief slokdarmperforaties, zijn mijn dingetje, zeg maar. (en wist je trouwens dat een dikke kwak lauwe kaviaar in je keel PRECIES hetzelfde voelt als…) Zo, krijg je gratis van me.

Reageer