Shutterstock / GEORGID

Shutterstock / GEORGID

Gefeliciteerd! Eurosport heeft weer de rechten voor het WK snooker bemachtigd

Na een felle biedingenstrijd is het Eurosport wederom gelukt om de rechten voor het WK snooker te bemachtigen. De zender heeft de rechten van het sportfestijn voor de periode 2027-2037 weer “voor de poorten van de hel weggesleept”, zegt woordvoerder Jelle Braakhoven.

“Het was zwaarbevochten”, vertelt hij. “We tekenden in 2016 natuurlijk al voor de rechten van de World Championship, de Indian Open, The Shoot-Out, de Paul Hunter Classic, het Six Reds World Championship en andere toernooien van de World Snooker Tour. Maar goed, toen hadden we de rechten maar tot en met 2026. Daarom zijn we nu vroeg om tafel gegaan, ook omdat we wisten dat andere zenders als aasgieren boven de snookerrechten hangen.”

Braakhoven wil niet zeggen wat Eurosport heeft betaald voor de uitzendrechten, maar het is evident dat het na de biedingsoorlog om een ongelofelijk bedrag gaat. Ondanks de geruchten dat Eurosport de rechten nu toch eens kwijt zou raken aan een grotere partij, blijft de zender de komende jaren echter gewoon ‘The Home of Snooker’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *