ViDI Studio / shutterstock

ViDI Studio / shutterstock

Jip googlet nooit zijn eigen aandoeningen maar raadpleegt liever zelfbenoemde health goeroes op Instagram

Jip uit Groesbeek weet waar hij moet zijn wanneer hij in medische onzekerheid verkeert. Hij googlet dan ook nooit zijn eigen aandoeningen, maar raadpleegt liever zelfbenoemde health goeroes op Instagram.

“Je eigen aandoeningen googelen is eigenlijk de domste move die je kunt maken”, begint Jip. “Dat weten we inmiddels allemaal, dan beland je op een pagina waardoor je concludeert dat je nog drie weken te leven hebt.”

Sinds Jip verscheidene health influencers volgt, krijgt hij niet alleen helderheid over zijn eigen gesteldheid maar ook allerlei nieuwe medische kennis. “Wist je bijvoorbeeld dat ziek zijn een keuze is? Bizar hè? Hoezo leren we die shit niet op school? Waarom nam ik überhaupt ooit die info aan van een leraar of dokter met 127 volgers op Instagram? Sommige health goeroes hebben 100k volgers en een eigen webshop hè? Die weten echt wel waar ze over praten.”

Just is je zorgverzekering zonder gedoe. Just biedt een echte deskundige waar en wanneer je wil: App de Dokter. Nog geen klant? Probeer de app nu 3 maanden uit. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *