Trzykropy / Shutterstock

Trzykropy / Shutterstock

Slim: man met arbeidsconflictmijdende persoonlijkheid komt gewoon nooit meer naar werk

Arbeidsconflictmijdende Ferdinand heeft het slim bedacht: hij komt gewoon nooit meer naar werk. “Mijn problemen begonnen toen mijn baas me wilde aanspreken op hoe ik met een klant was omgegaan. Ik weet niet precies wat hij daarmee bedoelde, maar ik wist wel dat ik geen zin had in gezeik”, zegt Ferdinand. “Dus vanaf toen ben ik me snel gaan ziekmelden.”

Dat ziekmelden is nu 1,5 jaar geleden begonnen. “Veel mensen denken dat dat heel chill is, maar het is eigenlijk zwaarder dan mensen zich kunnen voorstellen. Want aan de ene kant hoef ik nu mijn baas niet onder ogen te komen en aan de andere kant moet ik de hele tijd arbo-artsen, belletjes, post en andere zaken zien te vermijden. Daar gaat stiekem ziek veel tijd in zitten.”

Toch zijn er ook voordelen voor Ferdinand. “Gelukkig staan er lekker veel dingen op het internet waar ik naar kan kijken”, zegt hij. “Dat vult de dag al gauw.”

Potentiële conflicten liggen altijd op de loer. Daarom is een rechtsbijstandverzekering bij ARAG erg handig en vaak financieel voordelig. Met ARAG kan je op het recht vertrouwen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *