Kroegentocht van Barry en zijn vrienden plots veranderd in cultureel erfgoed cover

Kroegentocht van Barry en zijn vrienden plots veranderd in cultureel erfgoed cover

Kroegentocht van Barry en zijn vrienden plots veranderd in cultureel erfgoed

Deze week kwam naar buiten dat de Gemeente Amsterdam zijn bruine kroegen wil beschermen met een monumentale status, opdat ze niet uit het straatbeeld verdwijnen. Goed nieuws voor Barry en zijn vriendengroep, wiens kroegentocht ineens is veranderd in cultureel erfgoed. De nachtreporter ging met ze mee voor een paar vragen.

“Ja fantastisch”, zegt Barry tegen de nachtreporter terwijl hij en z’n vrienden net de volgende ronde shotjes achterover slaan. “Dit deden we elke week dus voor ons was het al een stukje cultuur, goed dat het eindelijk de erkenning krijgt die het verdient. Op naar de volgende tent!” schreeuwt hij door de kroeg.

Barry sluit zijn verhaal af: “Misschien komen er wat meer dronken toeristen op af dan normaal, maar voor ons verandert er niet zoveel, nee.”

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *