Wikimedia: Jeroen van der Meyde/Tw Studio Speld: Casper Steenbergen

Wikimedia: Jeroen van der Meyde/Tw Studio Speld: Casper Steenbergen

Kilo’s aan blauwe confetti opgeveegd na gender reveal party Tweede Kamer

Het is nog een paar nachtjes slapen tot de geboorte van de nieuwe Tweede Kamer. Daarom houdt de Kamer alvast een gender reveal party, in samenwerking met Maurice de Hond en Ipsos. “Welke partij de grootste zal worden, kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar welk gender weer oververtegenwoordigd zal zijn, is evident”, zegt De Hond.

Alle kamerleden zitten op het puntje van hun stoel wanneer voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp aftelt. “3, 2, 1…“, roept Vera. Op ‘nul’ vallen honderden blauwe ballonnen uit het plafond en kilo’s confetti vullen de Kamer. Er barst een luid gejoel los. “WOOP WOOP!” schreeuwt Chris Stoffer (SGP) opgewonden. Hij pakt een handvol confetti van de grond en gooit het opnieuw in de lucht boven zijn hoofd. “Mannen! Mannen! Mannen!”

Wil jij meer vrouwen verkozen krijgen? Stem dan slim op een vrouw. Bekijk de stemlijst op Stem op een Vrouw.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *