Robert Hoetink / Shutterstock

Robert Hoetink / Shutterstock

Pieter Omtzigt wil pas lootje trekken na pakjesavond

Pieter Omtzigt wacht met het trekken van zijn lootje tot na pakjesavond, bevestigt hij in de groepsapp ‘Lijsttrekkers Sint 2023’.

“Eigenlijk zijn de cadeautjes al het eerste wat je moet veranderen in de lootjescultuur”, legt Omtzigt uit. “Vóór 5 december weet niemand wat er precies in die pakjes zit. Dat moet anders. Het gaat mij niet om de surprises, maar om de inhoud.” Wie Omtzigt hoopt dat hij gaat trekken, wil hij ook nog niet zeggen.

Het besluit komt hem op kritiek te staan van GL-PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans. “De lootjestrekker wil weten waar hij aan toe is. Nu haal ik maar een Rituals-pakket in huis, altijd lekker.” Timmermans laat weten afwezig te zijn bij een tweede Sinterklaasviering: “Op 6 december reis ik met de stoomboot naar Madrid voor een congres.”

Na een mislukte rol als hulpsinterklaas in 2010 is PVV-voorman Geert Wilders weer toegelaten in de groepsapp, alhoewel Omtzigt wel alvast te kennen geeft niet te wachten op zijn lootje. VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz staat echter “open voor een constructief gedicht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat Timmermans met de stoomboot gaat, kwam hem op het verwijt van hypocrisie te staan. Als groene paus zou hij dan toch met een electrische stoomboot, met een zeilboot of desnoods roeiend moeten reizen

Reageer
gravatar

Zij voer overzee in haar jeugd
En haar vader zag ze zitten, slapend bij een knipperlicht
Zond haar naar het land zonder bergen, schorpioenen en krekels
Weleer was zij van ware stand
En toen was er een vacant ven een murmel dialect
Man haalde er Duitsers bij in een debat
Afleidingmanouvreertactiek tegen Geert
Neuro linguistiek geleerd
Immigrant klapje/hand
Uw man spreekt tegen als het goed is
Vader liet zwarte kaart op de koelkast
Met beste stalmeester van eens niet armoede land
De ware liberaal was er 1
Vecht zolang u kan en anders een lift voor een bekken bestand
Echt werk dat wil elk land.

Reageer
gravatar

p.s.met het pak vandaag aan, zinken zorgen vandaag onder de zon, geef/reik talent en kennis een hand en het zingen gaat door t hele klantekanseizenmogelijkhedenland. Als je de storm hoort, of kan of wil, draag je t voorgoed in je oor.