Shutterstock / Dusan Milenkovic

Shutterstock / Dusan Milenkovic

Tips: hoe benut je die 20 minuten per dag zonder regen ten volle?

Het regent uitzonderlijk veel deze maand, terwijl oktober al de natste maand ooit door het KNMI gemeten was. Maar je weet wat ze zeggen: na regen komt uiteindelijk ook ruim een kwartier waarin het even droog is. Vijf tips om die twintig minuten per dag zonder regen ten volle te benutten deze herfst.

Plan alle buitenactiviteiten in die twintig minuten

Wil je hardlopen, een stuk wandelen, lekker op een terrasje koffie drinken, met je kinderen naar de speeltuin of een dagje naar een attractiepark? Zorg dan dat je dat en alle andere buitenactiviteiten in die twintig droge minuten plant. Een extra tip: combineer verschillende activiteiten. Zo kun je prima al hardlopend koffie drinken in Bobbejaanland.

Smeren, smeren, smeren

Door die overdaad aan regen en duisternis is onze huid niet meer gewend aan zonlicht. Ga je naar buiten voor een blokje om in een droge intervalperiode? Vergeet dan niet te smeren, anders kun je je flink verbranden.


Koop een beamer om de hele dag Buienradar te kunnen checken

Als je die twintig minuten per dag ten volle wil benutten, moet je natuurlijk wel weten wannéér het precies droog is. Koop een beamer en laat die de hele dag draaien. Als je de hele dag op een gigantisch scherm Buienradar kunt checken, weet je zeker dat je de Gouden Minuten niet mist.

Vang eventuele zonnestralen op in je zonneton

Is het heel even droog en zelfs een beetje zonnig? Vang zonnestralen op in je zonneton! Dan kan je er op een regenachtige middag gebruik van maken.

Wees dankbaar

In sommige landen en regio’s is het helemaal nooit droog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *