NOS

NOS

Omtzigt en Timmermans zeggen verkiezingen af: ‘Te veel partijen doen mee’

NSC en GroenLinks-PvdA doen niet mee met de verkiezingen op 22 november. NSC-leider Pieter Omtzigt heeft de Kiesraad laten weten dat hij vindt dat er te veel partijen deelnemen. Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) doet niet mee omdat hij een afspraak in het buitenland heeft.

"Deze opzet past gewoon niet zo goed bij Pieter", zegt de woordvoerder van NSC. "Als er zo veel partijen bij betrokken zijn, is het moeilijk om het over de inhoud te hebben. Bovendien heeft Pieter nog de tijd nodig om zijn eigen programma te lezen, dat er zoals u weet nog niet zo lang is. Door niet mee te doen, hoeft hij ook geen knoop meer door te hakken over het premierschap. Daardoor blijft er alleen maar meer tijd over voor de inhoud."

De VVD laat in een verklaring weten de verkiezingen gewoon te zullen winnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *