Shutterstock / Focus and Blur

Shutterstock / Focus and Blur

Vluchteling hoopt dat hij niet in de buurt van Jordy komt te wonen 

Ahmad is uit zijn geboortestad Homs in Syrië gevlucht vanwege de onlusten daar. Hij is blij om in Nederland te zijn, maar is voor een ding in Nederland toch bang: “Ik vrees dat ik naast Jordy zal komen te wonen”, zegt Ahmad.

“Ik lig er vaak wakker van”, zegt Ahmad. “Nederland is zo’n fijn land, en vluchtelingen worden hier in principe vaak redelijk verwelkomd, als de opvangcentra niet vol zijn tenminste.” Hij slikt even. “En zelfs dat kan ik nog wel aan. Maar heel soms schendt dit land alle morele grenzen en plaatsen ze nieuwkomers naast Jordy.”

Wat er precies mis met Jordy? Ahmad weet niet waar te beginnen. “Jordy eet elke dag oliebollen of bloemkool, het stinkt er naar frituur of gekookte groenten. Belangrijker nog is dat Jordy ondanks die geur altijd zo vies naar mij kijkt. Zijn vrouw Ingrid doet precies hetzelfde. En in het weekend? Dan komen de geluiden.” Voor Ahmad is het duidelijk: overal in Nederland is goed, behalve naast Jordy.

Verdwaald in de discussie over vluchtelingen? Het is moeilijk om feiten van fabels te onderscheiden. Laat je goed informeren door VluchtelingenWerk Nederland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *