Nick_Nick / Shutterstock & RTL debat

Nick_Nick / Shutterstock & RTL debat

Omtzigt wil in het Torentje pas nadenken over premierschap

Nieuw Sociaal Contract-lijsttrekker Pieter Omtzigt wil nog steeds niet zeggen of hij eventueel de nieuwe premier van Nederland gaat worden als zijn partij de grootste wordt met de verkiezingen. Op de vele vragen hierover zegt Omtzigt sinds kort stellig: “Ik wil het pas nadenken over het premierschap in het Torentje.”

Waar andere lijsttrekkers het tijdig aankondigen, kiest Omtzigt naar eigen zeggen liever voor duidelijkheid. “Als ik na het vormen van de coalitie het premierschap op me neem, lijkt dat me het ideale moment om jullie te vertellen of ik de premier van Nederland wil worden.”

Daarnaast vindt Omtzigt dat het bij de vorige premier die het vroegtijdig bekend maakte ook niet goed uitpakte.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *