NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Wonderkind Laurent kan misdaden Hamas én misdaden Israël veroordelen

Het werd tot op heden gezien als onmogelijk en ondenkbaar, maar wonderkind Laurent heeft laten zien dat het kan. Het 12-jarige genie slaagde er vandaag in om zowel de misdaden van Hamas als de misdaden van Israël te veroordelen.

Wonderkind Laurent slaagde eerder al summa cum laude aan de Universiteit van Antwerpen. Nu is het hem ook gelukt om zich streng uit te spreken tegen het vermoorden en gijzelen van onschuldige burgers door Hamas, en tegelijkertijd in even strenge bewoording te spreken over het vermoorden van onschuldige burgers door het platbombarderen van mensen die geen veiligheid kunnen zoeken en het afsluiten van water, voedsel, elektriciteit en brandstof. “Hoe hij het doet weten we niet”, zeggen mensen wereldwijd, “maar wonderkind Laurent laat ons zien dat het kan.”

Terwijl wetenschappers proberen te achterhalen hoe Laurent deze bewoordingen precies voor elkaar krijgt, gaat het jonge genie door met te zeggen dat we ‘de Joodse bevolking los moeten zien van de Israëlische overheid, net als dat we het Palestijnse volk los moeten zien van Hamas’, en dat ‘er geen enkel excuus bestaat voor antisemitisme en moslimhaat’.

Van over de hele wereld wordt wonderkind Laurent gevraagd zijn licht te laten schijnen over de mogelijke bewijzen voor oorlogsmisdaden die binnenstromen bij de VN-commissie, over de extreem-linkse vergoeilijking van de gruwelijke moorden van Hamas worden getoond, over de fascistische retoriek van de Israëlische overheid en kolonisten in de Westbank, over het aantal overleden baby’s door Israëlische bombardementen dat tegenover de door de terreurdaad van 7 oktober overleden kinderen wordt gezet. Laurent het wonderkind overziet en overdenkt het allemaal, met de voor hem zo kenmerkende kalmte en wijsheid. ‘Allemaal onacceptabel’, zegt hij, waarna hij benadrukt dat we niet moeten vergeten dat deze oorlog al 75 jaar aan de gang is. Gevraagd of er inderdaad een staakt-het-vuren moet komen, wordt hij door zijn ouders snel weggevoerd. Toch lijkt hij vaag te glimlachen, en steekt hij ook zijn duim omhoog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *