Eneco NK Tegenwindfietsen voor het eerst met 100% gerecyclede wind cover

Eneco NK Tegenwindfietsen voor het eerst met 100% gerecyclede wind cover

Eneco NK Tegenwindfietsen voor het eerst met 100% gerecyclede wind
Op 2 november gaat het Eneco NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering plaatsvinden. De organisatie laat trots weten dat er dit jaar gewerkt wordt met 100% gerecyclede wind. “Wij zetten ons in voor een beter klimaat en willen graag een zo groen mogelijk evenement neerzetten”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. “Het Eneco NK Tegenwindfietsen is het eerste evenement in Nederland dat erop toeziet dat er geen zuchtje wind wordt ingekocht, laat staan wordt verscheept. Dat is zowel duur, als slecht voor het klimaat.” Volgens de woordvoerder wil de organisatie ook af van wind die wordt verpakt in plastic.

“We moeten met onze tijd mee”, vertelt de woordvoerder. “Vervuilende evenementen zijn niet meer van deze tijd. Deelnemers kunnen straks genieten van volledig hergebruikte wind die snoeihard in hun gezicht slaat. En als het even kan, gaan we ook deze wind weer recyclen en wie weet kunnen we die dan in latere edities ook weer gebruiken. Zo kunnen we jaren gebruik maken van dezelfde wind. Ook gaan we kijken naar andere manieren om ons evenement nog duurzamer te maken in de volgende jaren. Denk bijvoorbeeld aan energie opwekken uit de fietsen die de deelnemers gebruiken. Maar dat is vooralsnog alleen toekomstmuziek.”

De organisatie laat weten dat de wind niet alleen volledig gerecycled is, maar ook nog eens voor 100% afkomstig is van eigen bodem. “Er gaat niets boven pure Hollandse streekwind, van eigen land, over eigen zee. Dat proef je ook echt als je ‘m met 120 km/u je mond in krijgt geblazen. Dat is toch veel beter dan wind waarvan je niet eens weet hoe die geproduceerd is tegen je huig aan te laten kletteren?”

(Let op: Dit event is helaas afgelast)

De achtste editie van het Eneco NK Tegenwindfietsen is de Recycle-editie. Dit jaar gaan 300 bikkels op een gerecyclede fiets zonder versnellingen het weer opnemen tegen één van Hollands beroemdste fiets ergernissen: tegenwind. Het Eneco NK Tegenwindfietsen wordt mede mogelijk gemaakt door Eneco HollandseWind & Zon®.
Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *