PRO SHOTS / Toin Damen

PRO SHOTS / Toin Damen

Ajax op 4e plek in de poule: waarom presteert het in Europa League zoveel beter dan in Eredivisie?

Waar Ajax in de Eredivisie slechts zeventiende staat, ziet de stand in de Europa League er een stuk florissanter uit: daar staan de Amsterdammers vierde in de poule. En dan te bedenken dat ze een relatief zware loting hebben, met tegenstanders als Brighton en Olympique Marseille. Wat is het geheim van Ajax in Europa?

“Ik denk dat ze profiteren van een wat realistischere spelopvatting”, aldus ESPN-analyticus Kenneth Perez. “Dat zag je gisteren tegen Brighton al. Ze speelden wat compacter en de linies stonden iets dichter bij elkaar, dan krijg je dus nog maar twee doelpunten tegen. Dat zijn er toch al weer twee minder dan tegen FC Utrecht.”

“Je moet ook niet vergeten dat voetballers op zo’n Europese avond net iets extra’s kunnen leveren”, stelt analyticus en Ajax-kenner Marciano Vink. “Ze strijden natuurlijk wel ergens voor: één plaatsje stijgen en ze mogen al meedoen aan de Conference League. Ik sluit niet uit dat dat de reden is dat ze nu toch al twee zwaarbevochten gelijkspelletjes en een knappe nederlaag op zak hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *