PRO SHOTS / Toin Damen

PRO SHOTS / Toin Damen

Analyse: als PSV zondag tegen Ajax weer zo slordig speelt, wint het maar met 6-0

PSV kende gisteravond tegen RC Lens niet zijn beste wedstrijd. Het speelde buitengewoon slordig en grossierde in balverlies. Dit zorgt voor hoofdbrekens bij de Eindhovenaren: als het zondag in de wedstrijd tegen Ajax weer op deze manier voor de dag komt, dan zal het maar met 6-0 winnen.

“PSV moet zich echt achter de oren krabben”, ziet ook VI-analist Pieter Zwart. “In balbezit was het heel pover allemaal. Ajax is een ploeg van een totaal ander kaliber, als je elkaar tegen zo’n tegenstander niet weet te vinden, ga je er echt niet meer dan zes maken.”

Niet iedereen is zo pessimistisch ingesteld, maar een doemscenario ligt zeker op de loer, zo vrezen velen. Trainer Peter Bosz is zelf ook kritisch: “Als we de dubbele cijfers willen halen, dan kunnen we niet zo spelen als gisteren. Ik wil natuurlijk niet al te veel doemdenken, maar als we net zo staan te dekken als Ramalho gisteren deed, dan kunnen we tegen een ploeg als Ajax zomaar eens tegen een enorme zeperd van minder dan 5-0 winst aanlopen, en – noem mij een pessimist – lopen we zelfs het risico op een tegengoal. Maar dat zijn dingen waar ik liever niet aan denk, ik ga uit van een positief resultaat van meer dan 8-0.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *