NOS

NOS

Omtzigt heeft geen tijd voor kritische vragen: ‘Nu eerst over de inhoud praten’

Pieter Omtzigt heeft bij de persconferentie rondom de presentatie van het verkiezingsprogramma van zijn partij NSC geen tijd voor kritische vragen. “Ik begrijp wat u vraagt, maar ik vind het eerlijk gezegd een beetje flauw”, zegt Omtzigt. “We moeten nu éérst over de inhoud praten.”

Vragen over kernenergie, personeelstekorten en migratie weet Omtzigt voor nu nog even te parkeren: “Alle tijd die we stoppen in het nodeloos discussiëren over verkiezingsthema’s zijn we niet bezig met de inhoud. Jullie willen toch een partijprogramma? Laat me dan m’n werk doen en hou op met al die kritische vragen.”

Vanuit verschillende journalisten klinkt kritiek dat ze het partijprogramma pas zeven minuten voor de presentatie ervan mochten inzien. Omtzigt wuift deze kritiek weg. “We kunnen nu wel een half uur lang gaan discussiëren hoe deze manier van politiek bedrijven de door mij zo bekritiseerde oude bestuurscultuur exact kopieert, maar mij lijkt het verstandiger om die kostbare minuten te besteden aan de inhoud.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *