Shutterstock / stockfour

Shutterstock / stockfour

Man gebruikt restwarmte laptop om zijn hele huis te verwarmen

De 27 jarige Marcel uit Hoogeveen is al een aantal jaren van het gas afgestapt. Hij heeft een ingenieuze manier om zijn twee-onder-een kap woning te verwarmen: de restwarmte van zijn laptop gebruiken.

“Sinds ik overgestapt ben naar de laptop is mijn energierekening aanzienlijk gedaald”, zegt Marcel. “Ik plug hem in de lader en wacht even een kwartiertje, moet je kijken!” Zijn laptop begint een enorm lawaai te maken en gloeiende hitte af te geven. “Je voelt het door de hele woning. Wat een briljant systeem!”

Niet alleen Marcel, maar ook zijn buren profiteren van de laptop-restwarmte. “Toen ik vorige week op vakantie was, was de hele straat van streek. Af en toe komen hier ook buren langs om even op te warmen. Gisteren stond Menno van nummer 6 hier nog een ei op de achterkant van de laptop te bakken. Ik zou eigenlijk graag een nieuwe iMac willen kopen, maar de hele straat is inmiddels afhankelijk van m’n oude laptop.”

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *