KNMI app / fizkes / Shutterstock

KNMI app / fizkes / Shutterstock

Zieke geesten van het KNMI tonen bizarre temperatuurdaling in weerapps

‘Verwijder deze apps zo snel mogelijk van de telefoons van je kinderen’

Kenniscentrum Bureau Jeugd & Media en online meldpunt Helpwanted roepen alle ouders in Nederland op om per direct de weerapps van de telefoons van hun kinderen te verwijderen. De oproep kwam nadat er via sociale media diverse meldingen waren gemaakt van kinderen die tijdens het checken van hun weerapps bizarre temperatuurdalingen te zien kregen.

In een oproep van GroenLinks/PvdA vragen ze alle ouders in Nederland om tijdelijk de weerapps van de telefoons van hun kinderen te verwijderen. VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski steunt deze oproep: “Het gaat hier om de meest vreselijke kou-propaganda, we moeten er alles aan doen om te voorkomen dat onze kinderen hiermee in contact komen.”

Volgens meldpunt Helpwanted is er dringend actie nodig. Zo laat een woordvoerder weten: “De gevolgen voor de kinderen kunnen ontzettend groot zijn, van nachtmerries en niet slapen tot ‘s ochtends vier truien over elkaar heen aantrekken, of erger.”

Ook Kamerlid Derk Boswijk van het CDA steunt de oproep: “De mensonterende cijfers die worden gedeeld zijn misselijkmakend. Het kan toch niet zo zijn dat je als kind rustig wil checken of je wel of niet een regenjas aan moet en dan met donkere wolken, ijzel en nachtvorst gecontronteerd wordt.”

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen eist dat Apple de weerapps in hun App Store per direct gaat onderzoeken. Ze wil zeker weten dat techbedrijven als Apple er alles aan doen om de schokkende cijfers uit hun apps te weren. Tot die tijd hoopt ze dat ouders elkaar op het gevaar wijzen en zelf de weerapps kunnen controleren. “Kinderen moeten te allen tijde beschermd worden”, laat ze weten in een verklaring.

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *