Robert Hoetink / Shutterstock

Robert Hoetink / Shutterstock

Respectvolle Omtzigt vindt dit niet het moment om zijn verkiezingsprogramma te delen

Politici met een goed moreel kompas: ze bestaan nog. Neem NSC-leider Pieter Omtzigt. Vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas en de terreuraanslag in Brussel heeft hij besloten voorlopig nog niet zijn verkiezingsprogramma te presenteren. “Dit is niet het moment.”

“Het is een kwestie van respect”, zegt Omtzigt met een lichte zucht. “De wereld staat in brand en mensen zijn op verschillende plekken niet zeker van hun bestaan. Dan zou het wel erg ongepast zijn om de aandacht op mezelf te vestigen.”

Omtzigt wijst erop dat de verkiezingen pas over een maand zijn. “Er is meer dan genoeg tijd om de kiezer te vertellen waar ik nu eigenlijk precies voor sta. Maar ik wil dat wel doen als de tijd er rijp voor is. Zolang er bommen vallen op Oekraïne en vrouwen in Afghanistan worden onderdrukt, zou ik het potsierlijk vinden om over het NSC-programma te beginnen.”

De integere politicus, die goed scoort in de peilingen, wil geen oordeel vellen over concurrent als Frans Timmermans en Dilan Yeşilgöz-Zegerius, die wel over hun plannen praten. “Dat is hun keuze. Mijn stijl is het niet. Ik sta voor een nieuwe bestuurscultuur. Maar nu gaat het alweer te veel over mij. Terug naar Israël.”

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *