Google Maps / Shutterstock

Google Maps / Shutterstock

Marialinde in Oisterwijk verkozen tot Boom van het Jaar, treurwilgen niet blij

De 650-jarige Marialinde in Oisterwijk is verkozen tot Boom van het Jaar. De lindeboom, die bij de verkiezing ruim 7000 stemmen kreeg, laat weten ‘vereerd en gelukkig te zijn’ met de prijs. De verliezers, de treurwilgen, waren ‘niet blij’.

“Weeeh”, krijst een kleine wilg langs de Esschestroom, ten oosten van Oisterwijk. Het boompje had zo gehoopt dat de prijs dit keer naar een wilg zou gaan. “Bomen uit de familie Salicaceae winnen nooit iets. Wij worden hoogstens geknot.”

De grote Joseftreurwilg in Oldeholtwolde is minder ontdaan. “Ik heb mijn hele leven nooit wat gewonnen en als ik wel iets zou winnen, was ik alsnog niet blij geweest. Nee hoor, geef die Boom van het Jaar-titel maar gewoon aan een beuk of een populier. Wat zeg je? Ja, of een linde, het kan me echt geen zak schelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *