Krakenimages.com / shutterstock

Krakenimages.com / shutterstock

Man weet gevoel van machteloosheid over oorlog Israël feilloos om te zetten in haat jegens afwijkende meningen op sociale media

Derk zit de afgelopen dagen niet stil. Terwijl de verschrikkelijke beelden van de oorlog in Israël blijven binnenstromen, bekruipt hem even het gevoel dat hij niets kan doen aan de situatie. Dan heeft hij een lumineus idee: hij kan de hele dag mensen op sociale media kapotmaken die er afwijkende meningen op na houden.

“De beelden zijn heel erg, maar de meningen die ik voorbij zie komen zijn echt verschrikkelijk”, aldus Derk. “Kennelijk steunen ze allemaal oorlogsmisdaden en kindermoord.” Vooral op social platform X kan Derk naar hartelust zijn gal spuwen over verscheidene takes die hem totaal niet aanstaan.

Derk is vooral opgelucht dat de machteloosheid lichtelijk wegebt met deze tijdsbesteding. “Het is mensen kapot maken met de kraan open, maar mijn mening telt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *